image-8.jpg
A Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) által NAH-1-1125/2015 számon akkreditált vizsgáló laboratórium



Termények (élelmezési magvak, ipari magvak, hántolt termények) és liszt vizsgálata (akkreditált tevékenység)

Ajánlott vizsgálati blokkok terményekhez

Étkezési búza Takarmány búza, árpa, kukorica, rozs stb. Olajos magvak (napraforgó, repce, stb.) Egyéb termények (pl: szója, mák, stb.)
  • Nedvesség
  • Hektolitersúly
  • Nyersfehérje
  • Sikér
  • Terülés
  • Sütőipari érték
  • Esésszám
  • Zeleny
  • Tisztaság
  • Nedvesség
  • Hektolitersúly
  • Tisztaság
  • (Nyersfehérje)
  • Nedvesség
  • Olaj
  • Tisztaság
Az alábbi listából bármilyen egyéb vizsgálati blokk összeállítható.

Akkreditált terményvizsgálatok listája

Élelmezési, takarmányozási, ipari magvak és hántolt termények
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Nedvesség Nedvességtartalom MSZ 6367-3:1983 5. fejezet
Hektolitersúly Térfogattömeg MSZ 6367-4:1986 2. fejezet
Ezermagtömeg Ezermagtömeg, osztályozottság MSZ 6367-4:1986 3. fejezet
Tisztaság Tisztaság MSZ 6367-2:2001 5.-6. fejezet
Nyersfehérje Nyersfehérje tartalom (Kjeldahl-módszer) MSZ 6367-11:1984
Hamu Hamutartalom MSZ 6367-15:1984 2. fejezet
Homok Homoktartalom MSZ 6367-15:1984 3. fejezet


Mezőgazdasági, kertészeti növények magvai
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Csíraképesség Csírázóképesség MSZ 6354-3:2008


Búza
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Sikér Nedvessikér tartalom MSZ 6367-12:1987 3.1. szakasz
Terülés Sikérterülés MSZ 6367-12:1987 4.1. szakasz
Zeleny Szedimentációs index (Zeleny-teszt) MSZ ISO 5529:1993


Búza, rozs és lisztjeik
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Esésszám Esésszám MSZ ISO 3093:2007


Liszt
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Nedvesség Nedvességtartalom MSZ 6369-4:1987 2. fejezet
Hamu Hamutartalom MSZ 6369-3:1987 2. fejezet
Homok Homoktartalom MSZ 6369-3:1987 3. fejezet
Nyersfehérje Nyersfehérje tartalom MSZ 6369-13:1979 2. fejezet


Búzaliszt
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Sikér Nedvessikér tartalom MSZ 6369-5:1987 2.1.5. szakasz
Terülés Sikérterülés MSZ 6369-5:1987 3. fejezet
Vízfelvevő képesség Vízfelvevő képesség MSZ 6369-6:1988 2.2. szakasz
Sütőipari érték Sütőipari érték MSZ 6369-6:1988 3.2. szakasz


Olajmagvak
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Olaj Olajtartalom MSZ EN ISO 659:2010
FFA Szabad zsírsavtartalom MSZ ISO 729:1992


Állati és növényi zsírok és olajok
Vizsgálat Vizsgálat teljes (hivatalos) neve Módszer (szabvány) neve
Savszám Savszám MSZ EN ISO 660:2009 5. fejezet
Peroxidszám Peroxidszám MSZ EN ISO 3960:2010
Az összes terményvizsgálat eredménye eredeti szárazanyagtartalomra vonatkozik!